tiistai 13. toukokuuta 2014

Erikoiskahvit.

Erikoiskahvit valmistetaan kahvikoneella. Harjoittelupaikassani on käytössä METOS-merkkinen espressokone, jolla valmistetaan espresso, cappuccino, latte ja cafe mocca. Koneessa on kahva, jossa on eräänlainen sihti. Sihtiin annostellaan koneessa olevasta vivusta 3 annosta kahvia. Sitten kahvi painetaan tiiviiksi ja sopiva määrä vettä valutetaan sihdin läpi kannuun tai suoraan kuppiin, jolloin se on vahvaa kahvia. Maito vaahdotetaan laittamalla maitoa kannuun, sitten asettamalla kannun hieman vinoon vaahdottajan alle. Oikealla kädellä pidetään kiinni kannusta ja vasemmalla käännetään paineet täysille. Sitten vasemmalla kädellä pidetään kiinni kannun pohjasta ja tehdään ylösalas-liikettä, kunnes kannu on kuuma. Tässä vaiheessa on oltava tarkkana, sillä maito palaa helposti.

Espresso:

Espresso on hyvin pieni ja vahva kahvi. Sitä tulee kuppiin vain noin 30 milliä, eikä siihen laiteta maitoa sekaan. Useat ihmiset juovat espresson yhdellä tai kahdella kulauksella. Espressokupille laitetaan tarjoillessa aluslautanen.

Cappuccino:

Cappuccino on espressoa isompi kahvi. Alle laitetaan kahvia ja päälle vaahdotettua maitoa, josta voi halutessaan yrittää tehdä vaikuttavan kuvioimalla vaahtoa. Cappuccinon kanssa tarjoillaan sokeria ja suklaakonvehti. Cappuccinosta on saatavilla myös useita erilaisia variaatioita, kuten suklaacappuccino ja karamellicappuccino.

Cafe Latte:

Latte on tutummalta nimeltään maitokahvi. Se valmistetaan siten, että korkeaan lasiin laitetaan ensin vaahdotettua maitoa noin 3/4 ja päälle kahvia. Latten kanssa tarjoillaan myöskin konvehti ja sokeria. Latten variaatioita ovat esimerkiksi jäälatte ja jäätelölatte.

Cafe Mocca:

Cafe Mocca on latten tapainen kahvi, mutta lasi niinsanotusti kuorrutetaan ensin pienellä määrällä suklaakastiketta ja maito ja kahvi laitetaan eri järjestyksessä lasiin.

Erikoiskahveista ei valitettavasti ole itseotettuja kuvia tai videoita, koska ne viedään asiakkaille pöytään pikimmiten ja teen töitä päivittäin yksin. Tässä kuitenkin muutama suuntaa antava internetistä otettu kuva:
Cafe Mocca

Cafe Latte

Cappuccino

Espresso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti